Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VARKEN ELLER


Rakt på sak

Rakt på sak
Jag tänker gå och lägga mig, för visst borde jag det eftersom jag måste upp tidigt imorgon och utföra det dygden bjuder. MEN samtidigt känner jag inte för att gå och lägga mig. En inre tvist, ett krigsfält i min hjärna med pjäser utplacerade ogreppbart för mitt förnuft men fullständigt beräknat för en inre förnimmelse om utgången. Visst önskar jag att även de slag som utkämpas mellan två kroppar, två känslor eller två nationer innefattade samma förutseende som min förnimmelse. Tyvärr förblindas allt av skenet från förnuftets rationalitet. Det är en anarkist detta förnuft. Men likt en jojo i ett snöre runt ett finger. Runt fingret kan den snurra bäst den vill och tro sig bilda nya vägar i den oändliga rymden av utgångar men egentligen existerar inte inovativitet i denna existentiella värld. Jag säger \"Gräv dig ut!\" \"Bit av repet!\", så ska du uppleva äkthet.

Sant




Övriga genrer (Essä/Recension) av thalassa
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-23 22:02



Bookmark and Share


  Horatio
Du är av komplex natur, var är du min vän, visa dig! Jag vill forska och söka, förstå och finna. Led mig i ditt diktandes ovissa mörker, led mig!
2009-01-06

  tatjana
Snyggt skrivet!
2008-04-24

  Mercutio
Fantastiskt hur du i denna ordlek, lyckas ta med dig läsaren från ett så simpelt ting som att gå till sängs eller icke, till en resa in i en människas psyke, såväl som i en världs konflikter och till avsaknad av innovativa ting. Jag välkomnar dig thalassa. En sann skald!
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

thalassa
thalassa