Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu när man fortfarande får leta länge efter vårtecken här uppe i norr så drömmer jag mig bort till en sensommarpromenad i skogen.


höstromantik

Asparna slår en trumvirvel och solen hälsar mig välkommen
Jag bockar, bugar och får blåbär till tack

Hängbjörkarna niger och en humla kommer fram och undrar hur jag mår
Här är min plats. Spis, disk och damm får vänta där borta
Just här är mitt hemma. Mitt hemman just där ingen tidigare stått

Eller är det kanske tusen som tidigare stått där jag stått
Älgar, rävar och andra som trampat stigar så att jag kan få gå där jag går

Ingen säger vem jag ska vara. Min tid här är ett ögonblick för solen och en evighet för mig

Evigheten överrumplar mig

Jag bockar och får en näve blåbär till

Tackar så ödmjukast




Fri vers av proc
Läst 342 gånger
Publicerad 2008-04-24 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

proc