Min enkla
hyllning till
livet
och ordet

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min enkla
hyllning till
livet
och ordet




Så skimrande

Att dagen kan skimra
av tiden som flytt
tar minnena sällskap
med morgon som grytt

Att minnen kan skimra
som pärlornas band
det öppnar en kista
av kärlekens hand

Att kärleken skimrar 
i minnenas sång
får själen att jubla
när vägen känns lång

Att livet kan skimra
när dagen är tung
är ordets förtjänst
jag skrev ordet sjung

Att fattig kan skimra
så ymnig och rik
ordkonsts förtjänst
med ljuvlig publik

Att sorgsen kan skimra
av lättnad ändå
när orden har flödat
och tyngden vill gå

All vardag kan skimra
i minnenas hus
när orden får flöda
i kärlekens rus








Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-25 09:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vacker och fin dikt med rim. Som är så svårt. Så lätt att bli banal när man rimmar.
Men du klarar dig galant på rimmets ocean.
2008-04-27

  Erik L
Väldigt vacker dikt med vaggande fin rytm. Tycker om innehållet. Bra gjort!
2008-04-26

  Gunilla VIP
Så skimrande var aldrig......
och leendet lämnar inte mig
då jag läser din fina dikt!
Tack Ulla för din frikostighet!
2008-04-25

  Yvonne
En helt underbar dikt. Applåd och bokmärks.
2008-04-25

  Bibbi VIP
En helt underbar beskrivnig, som lyfter till oanade höjder...
Applåd!
2008-04-25

  KristinaE
.. du beskriver kärlekens minnen i livets skimmer - gott att skriva och minnas och dela med människor som läser och förstår!
2008-04-25

  Rolfsdotter
Kärlek kan göra underverk med livet och orden vi talar till varandra, en vacker hyllning, kram Backsippan
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP