Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tragedier längs vägen..


Svanhals

 

Morgon efter morgon
spegelblanka silverflak mellan
ännugula vassruggar

Svanparet ruvar
på balhögen
halsar höjs och sänks

Ibland på vägen hem
svanstjärt i luften
hals norpande näring

En dag, honan ruvar
sträcker hals, kallar maken
hans stjärt pekar mot himlen

för länge

under ytan, nere bland alrötterna
fastloopad en kasse
från systemet

svanhalsen har fastnat i öglan
den gumpen guppar inte mer
honan kallar förgäves

ensam mor

och han som slängde påsen
dränker sina sorger
ur påsens innehåll
men borde dränkas med


om det var nån ordning alls

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 481 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-28 14:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag avstår ifrån att kommentera eftersom jag betraktas som oren av författaren.
2008-05-04

  anits VIP
Tragiskt,har ingen förståelse
när man slänger allt detta skräp
vad det än vara må,så synd om
djuren som drabbas
2008-05-04

  Maria T
Ja, sånt här är förfärligt.
\"ensam mor\"
2008-05-04

  Gunilla VIP
Miljö-förstöring
i all sorlighet
oanade konsekvenser
som ringar på vattnet.
Fin dikt att spara!
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer