Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Influensa

Jag spydde upp hela dig nyss.
Stoppade fingrarna i halsen.
Kräktes upp allt du någonsin sagt och gjort.
Och gallan var mörk och tjock.

Jag fick ur mig allt,
Och illamåendet tonade ut.
Med det sved i halsen länge efteråt.
Och än smakar min tunga surt.

Nu finns du inte i mig mer,
Du är ute.
Nedspolad i en toalett.
Det känns bra.
Jag kan gå vidare,
Byta kläder.

Du var en influensa för mig.
En bakterie jag fått för mycket av.
Jag blir frisk igen.
Det är självklart.

Nej du finns knappt för mig mer.
Du existerar bara som en spya,
Som fick toan att stinka flera dagar efteråt.




Fri vers av sjörövar_fabbe
Läst 580 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-28 18:55



Bookmark and Share


  Lina Hellstrand
du blandar allvaret bra här med den lilla undertonen som finns.
gillar den som fan.
2008-05-27

  RiJoKu
Härligt. Din bästa sida kommer till uttryck i denna!
Några \"highlights\" i denna är:
rad 3 (Kräktes upp allt du någonsin sagt och gjort.)
rad 14 (Byta kläder.)

och slutet.

Jättebra.

Känslan du förmedlar är väl OK, men väldigt genomtänkt dikt, välformulerad, finurlig, smart, och härlig rytm!
2008-04-28

  mare VIP
..bra tankar om vad som kan göra oss illamående och kräkas......
dåliga människor....dålig relation.....
2008-04-28

    bedragare
fint!
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

sjörövar_fabbe
sjörövar_fabbe