Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försenad förlorardikt

förvillade vintervägar som alltmer liknar snöhögar
ju längre bort vi kommer från
där vi borde vara
som om snön ville varna oss
som om ingenting smälter i tid

bortkomna fortkörare som satsat men fastnat i snön
vid mörklagda vägkanter
där vi inte borde stanna
där vi inte borde vända i en modig u-sväng
där vi borde tänka oss för

dubbdäcken gräver sig ner
i snön, oändligt djup
vi kommer aldrig härifrån
om vi inte gräver oss ut
kylan biter i kinderna
och tanken slår mig:

vi borde inte vara
här och nu

vi borde smälta tiden
som salvador dali
nån borde smälta snön
det är snart maj




Fri vers av pladask
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-28 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pladask