Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'& the leaves on the trees they all call out your name'


Det kommer ta så många ord att hitta härifrån

Det luktar sorg det
regnar damm jag

kommer inte fram till dig jag

leter efter trötta ben att
vila mig i
skuggan av, luta mina
drömmar mot &

jag är 16 år & alkoholist jag
är 45 &
ogift jag

är ensam i en
värld jag
inte minns sen sist inte
minns att jag mist jag
är

lämnad att stå ut med
mig

själv & jag hade inte för mig att
jag var så jävla trist jag

röker i sängen för

visst brukade vi det? visst
var det väl så trevligt &

jag undrar varför folk går upp om morgnarna.

Jag undrar om det finns nåt
mer att hitta
här som

inte är porr eller
andras närhet eller
desperata försök att

slippa vara själv

vara vid-
öppen, klarvaken vin & trötta
mönster gamla monster kol-

monooxid.

Jag önskar nån fick mig att
skratta rakt från hjärtat
idag eller

imorgon eller så.

Jag önskar mig en anledning att vara
här &
nu,

jag önskar mig
någonstans att gå, &

det kommer att ta så många ord att
hitta

härifrån.




Fri vers av Dorothy Lux
Läst 1060 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-19 01:36



Bookmark and Share


  amber
Jag tror att den här är en av de bästa dikterna jag har läst här på poeter.se.
Du är grym. Och jävligt klok.
2010-07-25

  marinanils
älskvärd.
2010-07-25

  Katinka VIP
Fantastiskt bra! Hur många gånger har man inte känt sig som diktarjaget, undrat om det finns nåt met här?
2010-07-24

  Mr Lindemann VIP
Ja, men denna är sådär modern expressionistisk
vilket inte är dåligt i sig
men ändå är det en i strömmen
Att hitta sin egen stil är inte lätt
2010-07-24

  Regn & Grus
Tycker mycket om hur du huggit av meningarna, det ger extra känsla till den innehållsfulla dikten. Och ja, jag tycker synnerligen mycket om intrycken genom hela dikten.. den där vilsna övergivna tonen man helt enkelt inte kan rymma ifrån vissa dagar. Dikten är för mig en lysande klar wow faktor!
2010-07-24

  Hugh R Freeman
Det här är ju helt galet fint i både innehåll och utförande! Tack!
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Dorothy Lux
Dorothy Lux