Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
revbenen svider vrider och vänder ur led


Kid A.


Neonlamporna gnistrar klart och vackert i alla färger som de flesta beskriver som fula.

I det här ögonblicket är det ingen som vet om att jag gråter. Och det är för att jag inte gör det.

Kaffet i den blåa koppen framför mig har kallnat. Antingen kallnat eller så är det jag som är för varm. Fast det låter lite för otroligt för att det ska vara sant.

Hon är väldigt vacker naken. Vackrare än med kläderna på. Det går inte att säga om alla människor och de flesta håller nog med. I alla fall när det gäller deras egna kroppar. Min kropp skulle kunna skrämma barn till att bli snälla, bara för att ta ett exempel.

Fläkten surrar. Regnet mot fönstret gör mig både sömning och vaken. Klockan har nått den där tidpunkten där ingen längre bryr sig om vilka siffror den lilla pekaren passerar. Det är försent ändå.

Telefonen ringer men det är ingen som svarar. Undrar vem det var som ringde. Jag lägger på och försöker igen senare.

I den här stan möts man aldrig av leenden. Bara blickar. En blick kan säga mycket. Idag har jag känt mig ful, vacker, annorlunda och anonym. De säger att ögon aldrig ljuger men jag tror att det är vi som ljuger för oss själva. Jag önskar att jag vore en bättre lögnare, om inte annat så för min egen skull.

Hon får mig att önska att jag vore djupare. Ni vet vad jag menar. Mer beläst, sofistikerad, intelligent.

Då skulle jag kanske ha något vettigt att skriva.




Övriga genrer av Johannes
Läst 509 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-30 10:10



Bookmark and Share


  frig
jag gillar verkligen den här. Den är så skönt osoftistikerad på något vis, det gillar jag. Snyggt hur underfundiga super träffsäkra formuleringar beblandas med mer taffliga (men ändå, så jävla mitt i prick) formuleringar som t.ex. \"Min kropp skulle kunna skrämma barn till att bli snälla, bara för att ta ett exempel.\"

Jag gillar den här. Och den är helt klart vettig. Snyggt bra och du har gett mig skrivlust. Tack!
2008-05-05

  Smultris
jo, denna har jag kommenterat i din blogg redan... du får läsa där vad jag tycker om denna ;)
2008-05-01

  Матрёшa
härligt att läsa ngt av dig igen! Som vanlig skriver du träffsäkert o väldigt snyggt. Det finns många sköna formuleringar i denna texten..!
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes