Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Galleriet finns några foton härifrån.


1930 Death Valley, Mojave desert, California

Ökensanden var min arvedel:
Där mikroliterna vittnar om Mohaveindianernas boplatser
Där saltsjön gav sodafabrikens arbetare levebröd
Där tromberna kastade omkull våra hus
och snön kunde vräka ner
en gång per århundrade.
Där det isiga vinterdraget brände benen blå.
Där sommarhettan slog hjärnan i bitar.

Där lekte jag som barn.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-01 16:20

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så otroligt bra!
Jag har en sonhustru från Californien och varit där mycket.
Applåd och Bokmärke.
2009-05-01

  Desert dust
fan vad vackert!
2008-08-07

  vera gade VIP
Den enda gången evakuerades vi alla i cortege ner till Los Angeles.Fastnade i snödrivorna: en stor Ford kommer skumpandes för att bistå oss: ut kommmer en tjock madam: \"är de inte lille Sven från Lunnagatan\"!- på bred malmöitiska- faderns gamla barnsköterska!
Senare stängde trafikpolisen av vägen.
2008-05-03

    papillon
Oj! Ökensand och sodavatten är tydligen en god kombination för odling av trädgårdsintresse....
2008-05-01

    Melona
Du skriver med dina blåa ord så att det värker i hjärtetrakten...
du är allt en riktig cowgilr, du...
ajj ajj

jag bugar på min ökenvandring och kastar slängkyssar till dig
genom himlen

yiiiiiiiihah
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP