Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DEPPARVARNING!


Sörjd och saknad av ingen?

Långt från era cirklars mitt
är det ganska fritt
men också väldigt ensamt

Men har jag valt min egen bana
och kör av egen vana
vägen som går förbi eller bredvid
er andras allfartsvägar

då kan jag kanske mera vinna
men risken ökar att försvinna
och att ingen ser mig ge mig av
till en omärkt, ensam grav

Och som jag valt långt borta
i stället för vägar nära, korta
då kan jag bara hoppas på
att någon annan från sin väg
på rätta stället viker av

och lägger en liten blomma
på min grav.




Fri vers av Dionysius
Läst 414 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-02 16:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Hey, hey, it\'s a watery day
On my way to an unmarked grave\" (Iggy Pop)

Utmärkt dikt.

Jag kör själv mitt eget race.

I så måtto är jag race-ist.
2008-05-02

    ej medlem längre
Vacker och samtidigt lite vemodig text. Men trots allt så tillhör det nog våra livsvillkor att hoppas att någon, någon gång, lägger en blomma vid vår grav...Och jag tror ju heller inte att någonting glöms, utan att vi en dag efter vår död får skåda Ljuset.
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius