Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skövlad mark

ställer till rätta
allt det du rört till
städar och sorterar
ordnar mitt liv som jag vill

städar dig ur mitt hus
gör om gör nytt
plockar fram gömda saker
i väntan på din flytt

tretton timmar till lift off
tretton timmar kvar
sju av dem sover jag
sex att spendera med dig

ett år och två dagar sedan du kom hit
skygg och misstänksam
rädd för att bli underkänd

fem månader sedan du konsumerat även mig
krävande och självklart
rädd att bli utan
vad?

allt som går att få
allt som går att köpa
allt som finns och kan önskas att få

en evighetsmaskin har gått över mina åkrar
skördat varje gröda
lämnat inget
ett monster som aldrig blir mätt
som inte smyger
eller städar
har festat på jordens resurser
likt ett fält härjat av gräshoppor
ser jag mig




Fri vers av danshäxan
Läst 381 gånger
Publicerad 2008-05-03 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

danshäxan
danshäxan