Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är alltid så modigt att resa iväg långt bort, kanske till isarna på Sydpolen eller till en avlägsen plats i Afrikas öken, varför inte djupt inne i djungeln. För mig är det största modet att vara kvar här, där sorgen bor ännu ett tag..........


Jag står kvar

 

Hjältar
i
rymden

Hjältar
i
öknen

Hjältar
i
Atlantens djup

Hjältar

månen

Hjältar
i
Antarktis

. . .

är inte
detsamma
som

att möta
din egen
verklighet

att se
den
i

vitögat
istället
för en

späckhuggare
eller ett
lejon

kräver
mycket
mer

än att
ta ett
tåg

ett
flyg
en båt

långt
bort
iväg

kräver
inget mod
bara äventyrslust

modet

är

att

stå kvar på
perrongen
när tågen

går




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-04 23:02



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
bra och nyttiga klokord.
2008-05-05

  Bibbi VIP
Mycket sann visdom.
Applåd!
2008-05-05

    Melona
ja, jävlar vad vass och klok du är

grymt bra skrivet, och träffar mig alldeles utmärkt denna måndag,
då jag läser den!
2008-05-05

  Lejonhjärtas poesi
Mycket starkt Ulla, bravo bravo!
2008-05-05

  anits VIP
Så vackra tankar
2008-05-04

  Gunilla VIP
Modet
att stå kvar
att uthärda smärta
och sorg.
Ännu en stark och sann
diktning!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP