Det är inte tanken eller orden som räknas
det är dina handlingar så ta chansen
än är det inte försent

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte tanken eller orden som räknas
det är dina handlingar så ta chansen
än är det inte försent




En liten betraktelse

 

Utrustad med ordets gåva, ett mod utan like, icke svarslös
tog han sanningen i fickan och gick ut i världen för att se
vad han kunde uträtta för mänskligheten

Han mötte många under vandringen på jorden för han var
pratglad och ville gärna framföra sitt budskap och många
var de som lyssnade till hans tvärsäkra ord

Somliga tog till sig varenda bokstav för han var den enda
som någonsin hade talat om för dem hur livet skulle vara
och det kändes så tryggt och säkerställt

Den som inte tyckte som han fick möta en annan person
bakom masken fanns en hatiskt elak och egoistisk man
långt ifrån det kristna budskap han predikade om

Frågade man om det han sagt eller om han kände sig
genomskådad blev man till ett hot och genast
utesluten för all framtid

Åren gick och mannen blev äldre och precis som det är
för gamla förstärks de drag man har så att snälla blir
ännu snällare och de elaka blir elakare

Men på sin dödsbädd bad mannen sina anhöriga att
kontakta dem han visste att han skjutit ifrån sig men de
var antingen redan borta eller ville inte komma

Ruelserna nådde mannen innan han dog och han bad en
präst hjälpa honom att be - och när han berättade om  
sina onda handlingar blev prästen bekymrad och sa

Ja det är ju inte dina tankar som räknas i himlen utan de
handlingar du gjort mot andra och vad jag förstår så kan
du inte räkna med att komma till himlen sa prästen

Jag ser ljuset sa den döende mannen - jag ser - och han
dog i tron på den himmel han alltid hade predikat om
men
det starka ljus han såg - det kom inte från himlen




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-06 14:58



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ja, vad är sann kristen tro!
Att i kärlekstron, som man
vill tro att kristendom är,
förskjuta och utesluta
ett alltför vanligt fenomen!
Så undrar en del varför
man inte till kyrkan går?
Sanna och tänkvärda ord!
2008-05-06

  Bibbi VIP
\"Om jag talade med människors och änglars tungor, men icke hade kärlek, så vore jag en klingande malm eller en ljudande symbal\" Ur \"Kärlekens Höga Visa\" 1 kor.13:1
\"...om jag hade all tro, så att jag kunde förflytta berg, men icke hade kärlek, så vore jag intet\". v.2
Applåd för denna betraktelse!
2008-05-06

    papillon
Någon har kanske stuckit tassen i ett värre getingbo än han kunnat tänka sig...........
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP