Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur gryning stiger dagen

Kallt, så kallt, min kropp den rister
när natten sluter tätt
vindens lek är ack så bister
trots smekningen så lätt

Högt uppe i det kalla blå
Vega vandrar klar
ihop med andra stjärnor små
vars namn jag inte har

Ett skimmer syns på himlavalv
det glöder djupt i rött
så vackert är det att jag skalv
som stoft av guld nån strött

Och där jag står i dimmors gryning
av stunden är jag tagen
morgon kom som stilla dyning
ur gryning stiger dagen




Fri vers av Thommy
Läst 1106 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-05-06 20:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Titeln och sista raden...
Briljant bara det!
2008-05-10

    © Birgitta Wäppling VIP
Rytmiskt välskrivet med fina rim. En text att läsa en gång till.
Applåd!
2008-05-10

  Bodil Sandberg VIP
Den här blir mitt käraste bokmärke!!!!!
2008-05-09

  Tärningen är kastad
Mycket läsvärd. Bokmärkes.
2008-05-07

  Erik L
Fin dikt med en del fina formuleringar.
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy