Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när man tror att man ser någon... som värmer upp en hel park en kall majkväll...


Din nacke

Såg din nacke ikväll
Mina ögon och mitt minne fick åter känna din närhet
Din rygg
Ditt hår

Du drack öl med en annan
Vad gjorde du här på denna sidan av slottet
Här finns inga prinsessor

Jag mindes hur varm du gjorde mig
om det ändå var jag som satt där mitt emot dig
som fick se in i dina ögon
som fick se mer än din nacke

Din nacke som var så mjuk att lägga ansiktet mot
när du sov och inget märkte
när du inte märkte hur jag låg sömnlös en hel natt
för lycklig för att sova


En bil tvärbromsar
Du vänder dig om

För en sekund värmde solen
för en sekund var jag varm
mitt hjärtat rymde bakom min lunga
som så länge kippat efter luft.

Hjälp mig att andas

Du möter min blick
Jag möter inte din

För det var inte nacken
som bar och skyddade det vackraste sinnet
som reste sig över det varmaste hjärtat
som vände sig mot mig när rädslan vann

rädslan som vann över oss

Ty nacken var någon annans




Fri vers av MinnaSofia
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-06 21:16



Bookmark and Share


  LassO
känner igen känslan, bra skrivet
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

MinnaSofia
MinnaSofia