Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otrohet och lögn, är det allt hon har?

Vem kan tro,
de ord hon talar?
Hon talar svärtade ord
med kluven tunga
om livets kval hon mött

Vill du inte se,
vad alla andra ser?
Kan inte dina blå ögon
som så milt ser på hennes
gloria falsk,
skåda de horn som växer
i hennes panna?

Med en blinkning
försvinner en tår i ditt öga
sprungen ur hjärtats sårade hörn

Likt en flisa i fingret
motstår du hennes törnen
i din sargade själ

Bryt detta bitterljuva grep hon har
om dig
låt inte ödets armar föra dig bort
med hennes lögner och svek


Stå på dig
istället
för att hon ska stå på dig




Fri vers av Jannike
Läst 475 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-07 21:14



Bookmark and Share


  H. Karla
Mycket talande gestaltning av hur kärleken kan förvrida en människas sinne och forma dess uppfattning av en människa. Tyvärr är det ofta svårt att påverka människor som har bestämt sig för något, han behöver upptäcka själv vad som är fel. Och är något på allvar fel så kommer det förr eller senare fram även till den som är förblindad.
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike