Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny bok


- INCA

Idag är det inte
en kyrkklockas klang
som når oss från den lugna staden Inca-
inte söndagsstillhetens förtätade budskap-
där vi vilar
mot sandstensmurens gyllne stenar
under mandelträdets stjärnehimmel
där i den röda jorden asphodelen-
Hadesliljan-
skimrar i motljuset från en vårlig sol.

Nej, idag kommer högtalarrösten
och dånet som når oss
från en motorcrosstävling
vid staden Inca.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-08 08:46

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Läcker text. Jag skulle ta bort \"som når oss\" i femte raden, upprepningen förstärker inte utan känns mer just som en upprepning.
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP