Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- ORIENT

Lyssnande
utan rörelse
fjättrad vid kyrkomuren
står den svarta hunden -
Helhunden.

Molnens svarta slöjor
skymmer
olivträdens silverkronor
som lyste i solen
där
på andra sidan dalen.

Fårskällornas evighetssång
överröstas
av åskans muller-
Hagelbyarnas häftighet
driver de sex gubbarna
in till värmen vid värdshusets eldstad.

Gummorna finns väl därhemma -
och med kyrkans väktare
blir det två ännu – kanske barn -
till de femton
som enligt befolkningsstatistiken
lever i bergsbyn Orient.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-08 08:49

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Orient är en liten by nordväst om Palma uppe i bergen- vägen förbi den undersköna persiska trädgården Alfabida.
2008-05-09

  jimmy welleby
En underbar resa Vera, du har vuxit som poetisk illustratör. Jag undrar försynt var denna by må ligga? Är i resandetagen:)
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP