Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av texten föll bort vid publiceringen.


MADEIRASVIT - VID LIDO

Du klippa -
ensam i havet ligger du
här vid Funchal
såväl som vid Magaluf -
som vid alla länders alla stränder
poängterande
vårt främlingskap

Tungt mullrande
svarta stenblock
av stelnad lava
tungt rullande döda suckar -
vågor från Atlanten
vill röra
den förgångna elden.
Stum står klippan
död
intet vågskum livar
den smutssvarta kroppen.
Fiskebåtarna sträcker i gryningen-
negligerande dess ynklighet-
ut mot havet

Bittra salta tårar
vänskaps pant;
Havsfågel, havsfågel
skimrande vita
över silverhav-
blänkande opal-
sträckande segel-
flyende moln.
Vänskaps mjuka kind
ge mig nu.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-08 09:29

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Havsbris
an tveckan min favorit
även om är svårt att
skilja från alla någon
poesi...

du skriver med heta
och puls, från hjärtat
från själen,,,

Gud vad härliga och äkta
alster!!
Min beundran och respekt!!
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP