Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- JARDIM BOTANICO


Fågelflöjt och duvors kutter
kryddad doft av buxbom
tröst för tunga fötter
på stenig stig.
Vita liljans ensamhet
drunknar snart
i bilhornstjut och gatans buller.


QUINTA DO PALHEIRO FERREIRO

I svala skuggan blommor blå
i solen ros:
gyllengult oranjerött
glöder varmt.
Blanka vattenflöden
speglar sirlig lilja,
underfull Camelia
dödligt vit
med droppar av det röda blod.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-08 09:53

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Havsbris
jag blir så glad,
naturen med din penna
tar andra dimensioner,

jag ser bilden framför mig,
jag har varit där, jag kände
det... brukar man säga!!

vad kan mer man säga?
Otroligt imponerad är jag
tack för drömmen, tack för
varmen och leendet ;o)
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP