Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ny bok


- CAMACHA- LEVADAN

Smala raka stammar förtonar
i ljushet mellan regndimmors
lekfullhet.
Eucalyptusskogens friska dofter
förtätas i levadans
starktströmmande vatten.


RIBEIRO FRIO

Körsbärsblom-
mot tallars tunga grönska
ormbunksträdets skira filigran
och ekens nyssutsprungna löv-
grova stammars formfulländade kontrast.

Brödkulsrullande pojke
i tusenårig tradition
slukar törstigt
det vita vinet
väntande, emotlängtande
den stekta forellen,
från det kalla vattnet:
Ribeiro Frio




Fri vers av vera gade VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-08 09:57

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Havsbris
Gud vad vackert och
elegant du beskriver
några av dem vackraste
landskapen i världen,
har läste din poesi
av samma typ eller
samling och alla är
lika fina och utsökta,

du målar kvinna! tavlor
med liv, doft, smak,
känsla som bara en som
lev allt på plan, kan känna och veta...

saudade och fado finns
i dina mellan verser...!!! ;o)

läsvärd, synd att ingen kan
se och leva det du ger...

Bravo!!
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP