Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och bara en sån sak tyder ju på något amigo


vi säger att det är lugnt men vi kan fan inte sluta lyssna på monica z:s version av trubbel





res dig upp



hur mår du jag mår bra
jag mår helt okej
jag ser

en uttorkad himmel
i ditt ansikte
jag kan skala av din hud
med naglarna

mitt huvud faller inåt
som en dålig konstruktion
jag tror
arbetarna söp sig fulla
och började slåss
och ingen ville
ge ut nån lön
så allt
blev ett hafsbygge


hur mår du jag mår rätt bra
idag är lördag
tredje linan
censurerad
linus på linjen
och den darrande läppen
som inte vågar säga
att han älskar henne
att hon kan rädda honom
den jävla idioten


allt du har är dina ögon
kupoler av glas
man fyller med skit
som tar sig ut
genom munnen
och in i någon annans hjärta


men res dig upp, res dig upp


pengarna på bordet
afghan och bountychoklad
kemikalierna
blev min räddning, mannen
man bara mixtrar
med ledningarna i skallen
jag vet hur många som helst
som går på piller
som kör bilar
handlar mat och kysser
sina barn gonatt


hur mår du jag mår så bra
att jag måste
påpeka det
om och om igen

men du

du måste resa dig upp

annars kommer du
aldrig härifrån







Fri vers av Robert W
Läst 742 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-09-20 14:45



Bookmark and Share


  Linda Hammarberg
Dagens ego: Du är fantastisk!
2008-10-30

  aol
ruggigt bra
2008-10-24

  Lola
Grym samhällskritik mitt i det ytterst personliga konstaterandet.
2008-09-23

    smuts
Det är här så himla bra. För det första så älskar jag Monica Zetterlund och hennes version av Trubbel. Och hur du börjar med "res dig upp" och sedan avslutar
"du måste resa dig upp

annars kommer du
aldrig härifrån"

Du knyter ihop det på ett jättefint sätt. Och upprepningarna "hur mår du jag mår bra" "jag mår rätt bra" "jag mår så bra". Skitsnyggt.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här. Men det får räcka.
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W