Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arbetet med nya boken fortsätter


PUGLIA - ITALIENS KLACK

POLIGNANO A MARE

Åter-

alla dessa små båtar
till havs-

duvors kutter
starars flöjtspel
kyrkklockors klämtande-

En mångtusenårig boplats
formad av kuber i vitt

Rosso-
är klänningen
den gamla kvinnan bär
där hon står vid hörnet
under gatans runda stoppskylt;
även den korallröd
återkommande
rytmiskt
vid grändens alla korsningar

Rosso-
som min nya ring!

Gubbar-
överallt dessa seniga gubbar
kanske gamla fiskare -
tålmodigt betraktande
byggplatsernas aktivitet.

Överallt detta husbyggande
på uråldriga boplatser.

De gamla kvinnorna –
som kuber i omfång
av hårt arbete, barnafödande – och pasta?

Måndagstvätten
fladdrar lojt i den lätta förmiddagsbrisen
över de färgrika blommorna:
Nerium oleander, Hibiscus rosa sinensis

I BIMBI DI POLIGNANO A MARE
DI S.MINIATO (GEMINIANO)
Uniti Dalle Loro Poetiche Feste Degli
Aquiloni
Dettero Testomonianza Al Grandi
Che La Sola Speranza Della Vita Resta L’Amore.

(Inskription på marmorplatta vid hamntorget: vittnesbörd om barnens drakfest.)


HOTEL COVO DI SARACENI–

Taft -
skimrande i aprikos,
djupgrönt, ljust violett-
tyger lindade, veckade
runt blomstervaser-
svartgröna dörrblad, azurblått hav
kalkstenens ljushet -
omger mig




Fri vers av vera gade VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-09 13:17

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP