Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- MATERA

Bakom det gamla hotellets tunna
skiljeväggar
hörs vännernas mummelprat
i den tidiga morgonens förväntan.

Pianospel i glittrande kaskader
sköljer över piazzan.
Vid musikakademiens breda trappa
står flickebarnen med svagt rynkade mörka ögonbryn,
bekymrat putande röda läppar mot den olivfärgade hyn.

Nu spelar stadens alla kyrkor upp sin sång
Den lilla klockans ljusa klang
accentuerar
den djupa basens beska toner
då alla sjunger:
tatam tatam tatam
plingeling pling pling
do DONG do DONG.

Ljuset som strålar genom mörka skyar
fångar bergsbranternas karghet
i det vida panoramat.
Småfåglarna
så snabba i flykten
för mig på främmande vägar.

Och överallt detta surrande, knackande, hamrande:
Matera bygger!

VIA MADONNA DELLE VIRTU CIVITA




Fri vers av vera gade VIP
Läst 574 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-09 13:30

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP