Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker ibland på forna morgnar



Jag tänker ibland

på forna morgnar

på forna dagar

på forna ställen


Men


Vägen drar mig bara

till imorgon

Livet är en enkelriktad väg


Jag minns barndomen

mina föräldrar,

min bror,

de glada dagarna,

huset,

varje sak i huset


Men


Jag kan inte DIT

inte ens en stund


Jag kan inte tillbaka

till de glada dagarna

Livet är en enkelriktad väg


Alla går vidare

och jag med dem

Jag följer ödet


Men


Det finns så många

fina stunder

som jag vill

tillbaka till


Till mitt förflutna

kommer jag aldrig hinna

inte ens om jag lever 100 år till


På andra sidan

ska jag alltid gå

Livet är en enkelriktad väg


Men ändå


Det finns så många

fina dagar och stunder

som jag vill

för alltid

tillbaka till

tillbaka till




Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 381 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-10 06:58



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Ja vill ochså ofta tillbaka till minnen och bättre tider och glädjen
den här dikten tycker jag mycket om
känns som om jag kunde skrivit samma rader själv nästan:)

Du fångar precis det jag ofta funderar och tänker på

kram ak
2008-08-14

  Karl-Bo Lundstedt VIP
känner verkligen MED Dig i denna
fina starka text......
Ibland skulle VI verkligen behöva
flera liv.... Hmm? Eller?
Hur som helst...
Jättefin.....
kb
2008-05-12

  Queen_of_Rain
Otroligt vackert. Denna dikt har ett fantastiskt flöde rakt igenom, den andas och lever. mm
2008-05-12

  Havsbris
minnen kan göra dig starkare
och modigare för en vacker
framtiden, minnen kan man
aldrig underskatta, lev dem
med ett leende...
2008-05-11

  mare VIP
..man kan minnas....alltid....men man ska blicka framåt, för gårdagens minnen kan skava....vad skönt att då få känna att något nytt väntar..
livet är ju rörligt.......nu, idag lever vi...finns till....just nu vill jag leva !!
2008-05-10

  anits VIP
Verkligen vackert
poetat

Kram
2008-05-10

    Ken Cassel
Livet är som en trappa som finns där
men som vi inte ser
när vi går upp ner
ty lika så är det med våra minnen
Bra beskrivet

Kramar
2008-05-10

  anits VIP
vackert
fin poesi
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic