Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängladyrkan

Upphöjd, älskad, dyrkad.
Ängladyrkan.
Leendet på hennes läppar är vackert krökt,
smått ironiskt.
Blicken glöder, antar en mörkare färg.
Smaragdgrön.
Perfektion, och ängladyrkan.

Blicken han ger,
lämnar inget att önska.
Upphöjd, älskad, dyrkad.
Ängladyrkan.

Hon låter inte honom komma närmre,
förnekar, förvirrad,
vänder sig om,
och går.

Hans ögon tåras,
frågar sig själv om det var en dröm?
Han älskade, dyrkade och upphöjde henne mot himlen.

Hon har aldrig förstått,
aldrig varit nöjd,
aldrig klarat av, ängladyrkan...




Fri vers av Diffusiaria
Läst 661 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-10 15:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, ängladyrkan kan sannerligen ibland ha sina risker och älskar man någon så otroligt mycket så gör man nog bäst i att ta det lite försiktigt och inte bara kasta sig över den älskade med alla dessa starka känslor på en gång. Risken är ju uppenbar att hon bara blir rädd och ryggar tillbaka, och känner man en sån stark kärlek till någon är det också lätt hänt att man skrämmer bort henne eller fyller henne med prestationsångest. En känsla av att inte riktigt kunna leva upp till de upplevda förväntningarna, även om det inte ens finns några förväntningar, och kanske också en upplevelse av att inte riktigt vara värd att bli så pass älskad som man är och kunna ta emot det. Visst kan det vara svårt att låta bli att ge uttryck för alla de känslor som man så gärna vill tapetsera hela världen med, men ibland kan det som sagt vara bra att ta det lite lugnt och inte basunera ut precis allt på direkten. Sånt kan ju tyvärr bara verka avskräckande, och trots allt är det nog bättre att bara börja lite försiktigt och sedan låta känslorna växa till lite gradvis. Alla är ju heller inte riktigt komfortabla med att bli upphöjda, tokälskade och ängladyrkade, även om det skulle vara just det som de råkar vara.
2011-03-24

  Janis Karlsson
Kanske man kan älska någon för mycket, särskilt om vederbörande inte är redo för det?
Bra och sorgsen text, smärtan känns för båda parter.
2008-07-16

    CaMillA
Ja du jag kan känna igen ditt budskap! Vacker text!
2008-05-28

  camillala
så vacker!!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Diffusiaria
Diffusiaria