Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommar det är sommar

 

det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är gröna klippta mattor
det är hopmonterad pool
det är hundar i en park
det är ungdommar som dricker
det är pick och pack och tennisrack
det är getingar som sticker
det är bara bruna bara ben
det är faktor fem mot solens sken
det är dill och sill och fåglars drill

jag inhandlar en engångsgrill


det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är myror under filtar
det är flickor som bär kjol
det är män som spelar schack
det är svettdroppar som rinner
det är ditt och datt och huvét matt
det är lönen som försvinner
det är mer och mer och mer och mer
det är allting som du kring dig ser
det är extrapris kom hit/slå till

jag ser men vet ej om jag vill


det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är havet det är vinden
det är doft av kaprifol
det är tyskar i affärn
det är svenskar på malorca
det är regn och regn och rusk och regn
det är outhärdlig torka
det är gessle gessle och ledin
det är maskrosor och meskalin
det är allt det där och lite till

refrängen kan du utantill




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 585 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-05-10 15:45



Bookmark and Share


  Markattan
Ja, nog låter det här
som svensk sommar ;o)
2008-05-28

  Hans w-art Westlund VIP
snyggt. kan höra melodin. den måste vara grym live.
2008-05-28

  Bodil Sandberg VIP
Love it love it..kanonbra..ett kärt bokmärke!!!
2008-05-15

  Maria Zena Viklund
ler, en riktig sommartrall, applåder!
2008-05-12

  © anakreon VIP
Gillar särskilt det där med Gessle, Gessle och Ledin, gedigna sommarplågor i klass med rödmaneter och turistmage!
Jag sjunger den som en vals och delar applåden med dig!
Carl-Erik
2008-05-12

  Fredrik P. VIP
\"sommar, sommar, sommar
det är dans i folkets park\"
(om det finns några parker kvar)
tänkte jag när jag läste
sommarhyllningen...
2008-05-10

  Erik L
Hade en fundering om att skriva något somrigt denna dag - men såg nu att det redan var skrivet...! Mycket bra. Gillar denna somriga dikt.
2008-05-10

  tom boreland
snart kommer den riktiga sommaren
och ån svämmar över
2008-05-10

  ßluie VIP
yeah!
2008-05-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Störtskön!
Som en sommarbön!
Ung vacker och så grön!
2008-05-10

  Björn Karlsson
Jaaaaaaaaa
vad skönt
2008-05-10

  ¤Anne¤
underbar!
2008-05-10

  camillala
haha små kul;D
klart det är sommar!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP