Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- REGNVÄDER VID LIDO

Nattens svarta hundar
skäller
river i örats mussla
ihållande
korthugget gläfsande
i pakt med mörkrets makter.
Alla solens röda tuppar gol
ger lisa
i ljuset av en ny dag.

Blånande regngardiners
droppregnbåge -
byggplatsens skräp och höga kranar
omgärdade av den exotiska
bananplantan
och papayaträdet, kanariepalmen.

Blodrött strömmar vattnet
forsar
med regndroppssoldaternas höjda lansar -
tusen gånger tusenfaldiga
skrattretande
tappra
störtar de utför levadans krön
med ett dån
som om alla musköterna avfyrats
och krutröken lägrar sig
med regnstänksdimman
över den raserade gatustumpen.





Fri vers av vera gade VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-10 19:34

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Regnet som ett anfall av ett arméförband är verkligen en fin idé!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP