Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likviderad drömmare


Jag läser ur en bok
som är tätt slagen i kraftigt papper
med fastbunden rygg
och dess vita sidor
har svarta streck
av mening punkt mening
likt en fånges dräkt

Den ska handla om gudomliga ting
om två kroppar som blir en
om hur ett barn blir till
om sanna kärleken

Den som vinner, ger ej
den som segrar, den tar
man listar
1. Sjukdomar
2. Ställningar
3. Paradoxala krav

När blev allt så kompicerat?
Det frågar jag mig.
När slutade nationer att begripaFATTAinse
att ett nej är ett nej?

Är jag del
av en utdöende art
som massmedia
vill eliminera?

Jag balanserar på tröskeln
snart är jag utföst
är jag den enda som tror att det är möjligt
att älska
villkorslöst?




Fri vers av Fineshrine
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-12 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fineshrine
Fineshrine