Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Om slakthuset hade glasväggar skulle alla bli vegeterianer. - Linda Mccartney" Om alla murar och väggar var genomskillninga hade nog inte bara varit veganer utan också köpt rättvisa och ekologiska varor och produkter utan tillsatser.


Sanningen döljer sig på andra sidan

Framför mig ser jag en stor mur

Men jag ser inte det som är bakom den

Vad händer där?


Framför dig ser du en vägg

Men du vet inte vad som sker innanför

Skulle du våga, låta dig se?


Utanför våra dörrar, långt ifrån våra hem

Men här i denna värld, i detta land

Finns det liv som hamnar i kläm

Som ständigt glöms, och göms bort




Bunden vers (Sonett) av To
Läst 1105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-12 23:21



Bookmark and Share


  Markattan
En mycket tänkvärd skrivelse. Det är mycket som \"göms\" bakom \"murar\", men det är också så mycket som folk själva väljer att blunda för - trots att de egentligen vet... Som alltid, så skriver du med hjärtat.
2008-05-20

  noname_realmind
Ja - vad är det som gör oss så blinda? De flesta vill inte, orkar inte se vad som händer bakom murar och väggar... det är enklare att följa strömmen...

Inte bara vegetarianer skulle de flesta bli, om de skaffade mer kunskap om maten som säljs i butikerna. Många skulle också försöka undvika mat med de många industriella tillsatserna, som förorenar våra kroppar precis som vår yttre miljö förorenas...

Dessa kan t ex framkalla allergier och cancer, men även ge hjärnskador och neurologiska störningar. En del av dem är förbjudna i barnmat, men EU har bestämt att de är ofarliga för vuxna... och svenska livsmedelsverket tvingas böja sig och frisläppa många ämnen här, som förut varit förbjudna!

Tips: googla själva och kolla runt... eller läs \"Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik\"...
2008-05-13

  Sladjana Zubcevic
VACKERT!
2008-05-13
  > Nästa text
< Föregående

To
To