Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmde igår

Morgonskrynkliga fingrar,
masserar sönderbrydda tinningar.
Och jag försöker att minnas
vem som värmde igår.

Det är så besvärligt,

när man råkat tappa sig bort sig själv
i en smutshög på golvet,
kåtavslängd och sådär
bortom förbrukad.

Så besvärligt,

när konturerna av en kropp,
en själ man inte känner
ännu ångar varm i rummet
tynger ner tomrumsmadrassen.

Så besvärligt ärligt,

allt vad dofterna avslöjar.
Fortfarande virvlar de,
bland svettiga kuddfjädrar
kanar nerför resterna
av våra skuggsiluetter.

Jag lyckas ändå andas
ungefära luftströmmar
att ta sig genom dörren,
imma igen dina fotspår.

Tänker att jag ska ge på käften,
den lögnare som påstod sig veta
att tonårskärlek
någonsin är enkel.




Fri vers av Fineshrine
Läst 494 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-13 20:04



Bookmark and Share


  korpfjäder
Kärleken under de där åren vill jag aldrig behöva genomlida igen... och det är väl ingen risk....
Men den här texten får mig ändå att minnas, och rysa. Tacksamt tar jag emot dina ord och låter dem förstärka känslan av att livet faktiskt har blivit något att trivas med, lite bättre för varje år....mm. Gillar din text för att den är så ärlig och för att du har ett härligt språk!
2008-05-26

  Carola Zettergren
FENOMENALT!!!!
2008-05-19

  inutimonster
så besvärligt ärligt och jag älskar det, jag älskar det, jag känner igen mig, håller med, och älskar det!
2008-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Fineshrine
Fineshrine