Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränner som en käftsmäll


när slutar själasår darra
av svekens djupa huggbett
hur många steg orkar benen gå vilse
innan de tappar kraft att gå vidare
hur mycket klarar ett hjärta förlora
innan det brister och krossas
aldrig läker samman

i de maktlösa ögonblick
då mörkrets orkaner
går till anfall mot stillhetens vatten
drunknar ömsinthet under havsytan
då slocknar de starkaste kärleksljus

eller brann de någonsin med äkta sken

när slutar sårbarheten värka
under maskernas sköra nakenhet
efter samlat allt av mod
för att visa någon som
vet hur man varsamt träder in
i det dunkla trasiga skamsna

men som orkeslös
vände i dörren

då inträder ångern
med ännu mäktigare kraft
och övergivenheten
bränner som en käftsmäll

själen viskar utmattad

snälla aldrig mer







Fri vers av devilsangel
Läst 435 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-05-14 19:18



Bookmark and Share


    Melona
starkt och brännande skriver du här,
tycker ditt speciella skrivsätt är alldeles lysande här,
käftsmällsvackert!
2008-05-18

    ej medlem längre
Grattis! Mest bokmärkt ...igen!:))))))
Med all rätt!
2008-05-16

  mayhem and order
Inga konstruktiva rader att skriva så jag skriver vad jag känner & det är:GRYMT!!!!!
2008-05-15

  Bodil Sandberg
Ord ur det djupaste mörker ..när krafterna sinat ut och tron har domnat..starkt så starkt och gripande min vän!!!
2008-05-15

    ej medlem längre
Åter igen en mäktig dikt om uppgivenhetens närhet med en oslagbar titel!
Du skriver grymt bra och starkt så man knappt andas medan man läser!
2008-05-15

    Maria Malm
Tragisk, men på samma gång vackert uttryckt.
2008-05-14

    ej medlem längre
Aldrig är svaret på första frågan men dikten är i sin helhet briljant i uppbyggnad, själ och essens. Bästa jag sett på mycket länge.
2008-05-14

    Lindizz
en text som berör starkt, mycket bra skrivet.
2008-05-14

  Maria Zena Viklund
så starkt och smärtsamt,
\"hur mycket klarar ett hjärta förlora
innan det brister och krossas
aldrig läker samman\"

just dessa rader så aktuella för mig.

och hur,

\"själen viskar utmattad

snälla aldrig mer\"

applåd o bokmärke!
2008-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Detta är så oerhört vackert och samtidigt så melankoliskt och tragiskt.
Sammanfattningsvis: En storslagen dikt!
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel