Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föbereder resa 31/5 till Gaborone




Botswana

Förbereder resa mentalt och praktiskt. Ska till Botswana på SIDA-uppdrag. Fantastiskt att jag fått den möjligheten. Av någon anledning har jag alltid haft en längtan att se det riktiga afrika. Inte den kommersiella turistsidan, utan den som är folks verklighet.

Massor med praktiskt att tänka på som vaxinering; försäkringar; utrustning m.m. Har en låååång lista. Men ännu mer mentalt. En bra grund är att läsa på så jag kan ställa intressanta frågor. Skillnader i kultur är också av betydelse. Att hälsa och att göra det ofta och på många är viktigt. Abbesinia betyder hej och det uppskattas om man använder det, trots att landet är tvåspråkigt med engelska som andraspråk. Att handhälsa är också viktigt. Det går till så att man sträcker fram högerkardan och lägger den vänstra ovanpå. Detta ger ett intryck av att man focuserar på den man hälsar och att vänsterhanden inte hittar på något annat.

Jag har träffat flera av Botswanierna under besök i Sverige. Det ger en bra ingång och en trygg start på äventyret. Meningen är att vi ska åka runt i landet för att besöka meteorologiska stationer för att se hur man kan utveckla deras meteorologiska stationsnät. Så det blir till att ta skeden och seden i vacker hand och flyta med så gott det går.

Jag har en internetuppkoppling som enligt uppgift fungerar då och då, så förhoppningsvis kan jag skriva dagbok på plats. Kan lika gärna göra det på Poeter för att dela med mig av mina intryck så kom gärna tillbaka då och då om ni är intresserade av mina öden i Afrika.

PS Får äntligen tillfälle att se södra korset (stjärnbild som pryder många flaggor på södra halvklotet). En dröm jag haft sedan jag hörde namnet i en sångtext som liten. DS




Dagbok av Rolando Furioso
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-16 13:46



Bookmark and Share


  Connie
Hoppas att dina drömmar går i uppfyllelse, lycka till på resan!
2008-05-16

  Bjarne Nordbö
Kul att du delar med dig här. Och så himla skönt att leva i en verklighetdär drömmar blir verklighet.
2008-05-16
  Rolando Furioso
Rolando Furioso