Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Framtidsperspektiv


Vid Pampusfjärden

Denna långa, låga horisont
som jag står och betraktar
nu på trettionde året:
Kolmårdens blå och grå och svarta linje.
- Den blir vid min död mitt viloläger.

Fötterna placerar jag på Djurö Kvarn
och fingrarna i Lindö småbåtshamn,
så kan jag kasta en blick på Marbys stugor.

Rökarna från Bravikens höga skorstenar
silar genom mitt hår,
då lastade fartyg drar fram under min mages valv.

Fågelflykten som kittlar mina bröst
drar med mina drömmar
fjärran till andra länders stränder.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-16 16:10

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Jag får associationer till Eddan här på något sätt, när asarna skapade världen ur jätten Ymers kropp.
2008-06-03

    ej medlem längre
Lyrisk geografi!
2008-05-20

    huldran
Mycket gripande, djupt filosofiskt. Man får tankar om oändligheten
2008-05-18
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP