Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt sett utifrån

Ju större fara eller risk jag utsätter mig för,
ju mer känner jag att jag lever.
Att leva är underbart.
Jag lever för att känna min livsglädje.
Men.
Hur kan det komma sig att jag känner livsglädje när jag sätter mig i situationer som jag kan dö i?
Söker jag faran i risken att dö?
Eller söker jag min livsglädje?
Eller...
Sökte jag hjälp att ta mig ur ett liv som jag inte passade i?
Och söker jag det livet jag är ämnad för?




Fri vers av RogerIvan
Läst 556 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-17 01:33



Bookmark and Share


  Ilona _L
Det var ju ett tag sedan du skrev denna text, men jag vill ändå kommentera.
Jag tror vi människor har behov av kickar i livet.
Allt från att våga utmana ngt som man är livrädd(!) för eller så går man på droger, blir krigskorre eller hoppar fallskärm... vad vet jag.
Vi har olika nivåer av kickbehov, tror jag. För en del räcker det kanske med att gå upp ur sängen varje dag...
2008-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Söker gör du uppenbarligen.
Det gjorde jag med.
Tills jag fann.
2008-05-21

  Carola Zettergren
Mycket bra poesi....djuppsykologi detta!!!Bokmärkes!!!
2008-05-18

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Den största risk jag utsatt mig för
är att möta mig själv
med öppna ögon
2008-05-18

  Elaine.S VIP
Många frågor som söker svar och oavsett om man söker sig till fara eller inte så är man ju aldrig så tacksam för livet som när man höll på att förlora det...
2008-05-17
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan