Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
soundtrack: El tango de Roxanne


sen sprejade jag din verktygslåda full med glitter

du grävde dig in under mitt skinn med naglar prydda av diamanter och sekler av svettiga hamsterhjulnätter.
dom skar upp
låsen till smyckeskrinen i min kropp och guldet och
allt det där andra svarta föll ner i dina handflator, du
skrattade av lycka åt skatterna du hittat

jag vred mig ur led för att komma bort från dig
men du slet. ut mitt hjärta och lät det kippa efter andan i flera år på ditt skrivbord. jag blodade ner dina papper men det var inte meningen och jag grät och krampade sönder tron på alla kärlekssånger jag någonsin hört. sen tog du mejseln du använde för att skruva fast skuggorna på marken med och klyvde mitt hjärta i bitar. och det föll itu,
som pulserande fågelsång
rann ut över dina kläder

& jag
stal din väg till scenen som du tecknat på i hemlighet med cigarettrök ifrån fönstret.





Fri vers av gultparaply
Läst 563 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-26 22:37



Bookmark and Share


  Unstabilized
Jag gillar hur den rinner på utan att egentligen kunna.
2005-07-04

  madinsane
ooops. en otrolig text. orden glittrar och skriker och slår hårt. mycket bra.
utformningen av den gör dessvärre att den tappar lite i känsla.
jag önskar den vore skriven mer i diktform.
uppstyckat.
innehållet är däremot helt makalöst vackert!
2005-06-26

  vissla
vilka bilder!!

dom skar upp låsen till smyckesskrinen i min kropp

grät och krampade sönder tron på alla kärlekssånger jag någonsin hört

skruva fast skuggorna

BRA!! hittar inte mer ord nu... nöjer med att citera dikten... den står så bra för sig själv....
2005-06-26
  > Nästa text
< Föregående

gultparaply