Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önsketrädet i skogen utan namn


Djupt inne i skogen,
i skogen utan namn,
växer ett magiskt träd,
större än alla andra träd.
Det är Önskningarnas träd.



Många stigar leder dit
men också många villovägar
irrande runt, runt,
utan vare sig återvändo eller mål
som aldrig når fram



För att hitta rätt måste
flera vägskäl måste passeras
ett heter Modets vägskäl
ett heter Godhetens vägskäl
ett heter Omtänksamhetens vägskäl
ett heter Förlåtandets vägskäl
ett heter Kärlekens vägskäl


Väljer du rätt väg når du ditt mål
Önskningarnas träd, större än alla andra
under vilket du finner
den underbaraste bädd av mossa
så mjuk, så varm, så välsignande, så full av ro.
Lägg dig på dess bädd,
med dina ögon vilande på
trädets majestätiska krona,
Låt sedan blicken söka sig ut i universum
slut dina ögon
och änglarna skall sjunga
för dig sin ljuvligaste sång.



Du har nått fram till Önskningarnas träd
och änglarnas välsignade beskydd
Din innersta önskan ska bli uppfylld
men villkoret är
att du vårdar den med varm hand,
välvilja
och kärlek i hjärtat




Fri vers av Nic
Läst 288 gånger
Publicerad 2005-06-26 23:18



Bookmark and Share


    Agnieszka
sagolikt
(jag är fortfarande förtjust i sagor)
2005-06-27

    Göte Holmlund
Förlåt, för mig är den som Tolkien on acid
2005-06-27

  Amy (F)
Väldigt väldigt fint skrivet :) Spännande och tänkvärd dikt :) Intressant att du då kom på ett "Önskningarnas träd" och dess vägar. Ooh verkligen bra skrivet :)
2005-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic