Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckeln

jag ser kärlekens portar inom mig,
den ena portsdörren står på glänt, och man ser ett starkt ljus
smita ut genom gläntan som bildar stora skuggor runt omkring

och precis som det ser ut käns det inom mig,
ljuset är känslan av friheten och skuggorna står för rädslan att bli instängd igen


straxt bredvid porten står en man med en stor nyckel hårt hållandes i vänser hand.
jag ler och går fram till honom


jag vet inte vad som händer, säger han
helt plötsligt stod jag bara här med denna nyckel i handen.
men jag vet inte vart den leder, har inte vågat gå längre än så här


det har varit min nyckel, porten har varit låst länge
men du var rätt man att öppna den därför gav jag den till dig, svarar jag

vart leder den? undrar han
Rakt in till mitt hjärta...




Fri vers av Vintersaga
Läst 400 gånger
Publicerad 2008-05-19 10:55



Bookmark and Share


  camillala
den känns
bra skrivit!
2008-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Vintersaga