Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag blundar

 

Jag blundar:

Måsarna skriker
havet kluckar
solen steker
klippan
den rundslipade
hällen
så skön
att sitta på

Min älskade ler
drar in havsluften
djupt som
en suck
skrattar åt mig
när jag
doppar tån
plask
där dök han i

Lockar ner mig
i det saltkalla
och kramar mig
när jag kommer i
och så gör han
en fontän med
vatten i handen
det får mig
alltid att skratta

Det börjar blåsa
och vågorna
gungar oss tills
vi börjar frysa
och längta efter
kaffet som väntar
och just när han
skakar vattnet av
sig kommer det
en särskild lukt

Kaffet kostar alltid
en kram och så
njuter vi av skorpan
och lutar de kalla
kropparna mot den
solvarma graniten
Långt bort hör vi
en båt som tuffar

Om jag blundar hårt
så blir allt mitt igen




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-19 16:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En vacker och berörande dikt om något som ingen kan ta ifrån dig-du har varit med om det....
2008-05-22

  Bibbi VIP
En helt ljuvlig berättelse som görs så levande som om det vore just nu.Hos mig är sol så jag kan mycket väl tänka mig in i detta.
Applåd!
2008-05-20

    eva m h
En mycket levande dröm du målar upp!
2008-05-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Keep on dreaming!
Njut och ha det gott!
Här är vädret grått
regnar blott... Drömma
lite skulle jag nog göra....
*********************
2008-05-19
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP