Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text jag kom på under ett nationellt prov i svenska.


puckoflaskan

Vi är lite som puckoflaskor

flaskor över huvudtaget

Det är utsidan som man ser, men det är egentligen insidan som räknas.
Chokladdrycken i flakan är det som gör puckon.
Men även etiketten och det ploppande locket, utsidan över huvudtaget, spelar stor roll.

Till och med formen på flaskan spelar roll. Samma med oss, utsidan är det första man ser, det man går efter. Sen närman väl har smakat så vet man om man gillar det eller inte.

Det som är skillnaden är att vi människor har inte ingredienserna skrivna på utsidan, man kan inte läsa dem och välja genom det.

Det är något vi måste lista ut själva, det går inte heller att fråga om någon annans åsikt för du kan ha en helt annan, det kan vara samma sak med puckon. Man måste ta reda på innehålet själv och om man gllar det eller inte.



I slutändan är det det enda som räknas.




Övriga genrer av sweetdevil_momo
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-19 20:14



Bookmark and Share


  tatjana
Vilken smart text!
Du är så duktig :)
Applåd till dig!
(Jad skulle ge flera om man kunde)
2008-05-19
  > Nästa text
< Föregående

sweetdevil_momo
sweetdevil_momo