Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du & jag & ett propellerplan




vi galenpennor

skriver verstekniskt virrvarr


talängslig tioåring

en megafonförsedd vardagshjälte
på heta plåttaket

högläser för hela grannskapet


lovesjung mej nektergalen!

med fågelkvitter

i majsol


---


på gränsen mellan

vårförälskelse

och sommarlycka


papperslösa

känsloflyktingar

som obemärkt smyger in

gör sig hemmastadda


och blir välkomnade med tårtkalas och

väldoftande grytor och

mormorsbakade småfranskor

av sällskapssuktande grannföreningen


och myspysfester i kvällssol

långt in i den nya gryningen


Välkomna!


---


riktigt potatismos med vispgrädde

och äkta smööööör


vi bantar bort soffasittandet och
tv-tittandet

firar vardagarnas möjligheter

med lyxiga dieter


vi ska bli tjocka och glada

låta dallerfläsket fladdra
i lyckliga livliga vibbar


muffins-dag!


---


balkongsol

och förmiddagsfika


hör bara vilket ord:

förmiddagsfiiika!

det slutgiltiga beviset för
att gud finns, världen är god
och livet värt att fira


titta, vi har ekorrar!

och vi tittar på ekorrarna.

länge. träd-svans-dans


och det bästa av allt:

när förmiddagsfikat äntligen är slut

får vi äta glassar!


---


tågluff

nysyner så långt ögat kan nå

jag ser snyggtjejer

blufftuffkillar

och tufftufftåg



men av allt jag ser

gillar jag bäst


att blunda

för jag har märkt


att du kysser mig då


---


de är kära

tihi

går liksom halv inne i varandra,
hjärtformade

de skrattar hela tiden och

det finns en osynlig tråd
som spänner mellan deras ögon

via den kan de säga sådant
som ingen vettig förstår


det låter ständigt om dem

som om de pratade med varandra

det gör de! de bondar som bara

nykära på promenad i vårsol kan bonda


de bondar med ljud som jag inte förstår


och jag tänker att

sådär ser lycka ut

det är viktigt att få se den då och då


låta sig smittas


och när jag stiger på bussen

är jag glad och pirrig själv





Fri vers av pladask
Läst 456 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-20 13:51



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Aa, jag tycker att du är duktig. Gillar denna, den är liksom virrig. Men ändå så klockren.

Läste lite annat av dig också.

Du har det.
2009-03-04

  soulmate_
åh,man faller ju verkligen pladask för den här helt underbara myspysdikten!
2008-11-18

  madinsane
\"men av allt jag ser

gillar jag bäst


att blunda

för jag har märkt


att du kysser mig då\"

är ljuvligt bra!
2008-05-20
  > Nästa text
< Föregående

pladask