Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spårvagnstankar...

 

Jag tänker ibland...


Vore det inte skönt att vara en av de där människorna som bara är nöjda med livet som det är?


De som springer där i ekorrhjulet varje dag, läser tidningen vid frukostbordet som om att den bara fanns där för att få tiden att gå medan kelloggs cornflakes blandas i munnen med stora klunkar kaffe.

Det trygga sorlet från TV4:as morgonprogram anas i bakgunden. Inte för att någon egentligen lyssnar på vad som sägs, utan för att "det ska vara så".


Sen hoppar de i sina svarta (möjligen grå) kostymer som de egentligen aldrig funderat på om de ens gillar (alla har dom ju), trallar hela vägen till sina trygga arbetsplatser i utkanten av innerstan där de sedan spenderar dagarna sittandes vid sina datorer (när de inte står och pratar en stund vid kaffe automaten med Kalle från avd 3 om den nya grillen de hittade på extrapris på bauhaus och om det egentligen är godare med revbensspjäll eller entrecot).

De trycker på samma knappar som de gjort så många gånger förut. Vet vad de gör och hur de gör det. Inga överraskningar som stör.

Och snart så är det dags att värma köttfärssåsen som blev över efter middagen igår. Mmmm...


Vore det inte skönt att vara en av dom där människorna som bara är nöjda med livet som det är?


Vad vet jag...


Jag tillhör ju de andra.

 

 

 

 




Övriga genrer av Della K
Läst 551 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-21 10:02



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Får mig att tänka... vem är de andra egentligen... finns det några andra ... är alla inklusive mig "de andra"... varför är det så... intressanta tankar på en spårvagn... gillar!
2008-07-24

  Larz Gustafsson VIP
Visst. Tanken har föresvävat mig. Det verkar ju som om de inte måste genomgå särskilt mycket kamp.
Men jag trivs utanför.
Även om jag skulle vilja försöka så skulle jag ändå aldrig kunna anpassa mig.
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Della K
Della K