Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valet

Valet, Valet, Valet...
Det kvalfyllda valet.
Det är jag som måste välja.
Jag kan inte vänta.
jag kan inte låta någon annan välja åt mig.
Inte lyssna på några råd.
Båda sidorna har lika mycket rätt.
På sitt sätt enligt sitt sätt att se.
Lika självklart på båda sidorna...
Fast det är jag som måste välja vad som är bäst för mig.
Inte bara bäst, utan den enda vägen just nu...
Det känns som jag sitter på ett plan som kanske kommer att störta,
eller egentligen nödlanda.
Inte helt säkert livsfarligt men ändå fruktansvärt obehagligt.
Ska jag sitta kvar i den här stolen eller ska jag skjuta ut mig och vara lycklig?
På mitt eget tivoli?
Om jag väljer lycklig på mitt tivoli så vet jag att det bara varar en kort stund.
Men, så får jag vila ifred ganska länge ändå.
Problemet med tivolit och den tillfälliga lyckan med efterkommande vila är att när jag vaknar igen så är ångesten mycket starkare.
Den har fått mycket större kraft.
Och den har tagit kraften ifrån mig.
I längden är detta inte bra.
Det vet jag...
Och det som kommer sedan, kommer helt säkert oavsett vad jag väljer..
Valet, Valet, Valet





Fri vers av RogerIvan
Läst 590 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-22 00:34



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
O ja, det kan vara så viktigt hur man gör
2009-01-17

  Bodil Sandberg
Å som jag känner igen..att ta beslut kan sannerligen vara frustrerande och speciellt när det innesluter andra.påverkar andra...
det känns som om jag sitter på ett plan som kanske kommer att störta..det var minsann huvudet på spiken

applåder för denna snygga "livsfilosofiska text"
2008-08-28

  Larz Gustafsson VIP
Det där kan jag verkligen identifiera mig med.

Gillar det där med tivolit!
2008-05-22

  Carola Zettergren
ÅÅÅ det var mycket träffande,stundtals tampas jag med väldig beslutsångest...huga får nästan kramp i magen,bra beskrivet av dig!!!!!!
2008-05-22

  Ordregnspoeten
Tänk att jag genast hittade en text som talar direkt till mitt inre oroliga jag där jag sitter i valet och kvalet. Den här sparar jag tacksamt och ler.

MVH/Kristina
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan