Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där körsbärsträden ännu blommar


Har gjort det nu
lagt spår
små men lätta att följa
där körsbärsträden ännu blommar
och de spridda blombladen
leder dig hit
till tyst
trampad stig
vid myllans talande saknad

en dag ligger jag
så också där

sova, tänk att få sova
i jordens milda ro
det vore frid för mina tankar
de tankar som är fyllda av oro

kan inte lova, men mitt hjärta vill
det vill till er säga
i varje taget slag
att jag från ovan
skådar ner


på er

 




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 734 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-28 17:02



Bookmark and Share


  sockerspöket
Tycker inte riktigt om sorgsna dikter just nu, av vissa skäl.. men den är väldigt vacker och hänförande.
2008-06-07

    wildrosen
Så djup och sorglig.....men oerhört vackert
2008-06-04

  HQ
En text fylld av förtröstan och sinnesfrid
som för tankarna tillbaka till Astrids Lejonhjärtan.
Du gör något sorgligt till något fint, utan att
förringa.
Vackert!
2008-05-29

  Kristina Wallbing
Mycket starkt, när insikten rad efter rad får växa fram hos mig, och slutligen uppenbaras, om vem det är som är berättarjaget. Jag tackar stort för bilden jag får av Skaparen som säger \"tänk att få sova
i jordens milda ro
det vore frid för mina tankar\"

Bokmärker för att njuta mera av!
2008-05-28

  ia VIP
finns nästan inga ord till kommentar
blir tyst en stund för att läsa igen.

något av de vackraste jag har läst
så skört ändå så fullt av styrka.

du är en mästare på ord
2008-05-28

  devilsangel
väldigt vackert...första stycket perfekt!
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson