Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Al-Nakba Från mellanöstern till Sverige (Tre stycken, en innebörd... Frihet)


Keffiyeh

Här är frågorna som ingen ville ställa
Här är svaren som ingen någonsin svarat
Min version..

\"Vad, säg VAD! Säg mig vad du vill
Du och jag, lag mot lag, du får göra vad du vill
Ryck i min keffiyeh och jag rycker ut ditt hjärta
När och vart du vill, säg så ska vi battla
Vad har du emot mig, jag är svensk jag med
Rätt så liten, 70kilo men vad är det med dé
Jag går i keffiyeh och du i svenska flaggan
Inget emot dig men när du ser mig du ska tjattra
Har aldrig backat och kommer aldrig göra
Du och jag i cirkeln så får vi se vem som bölar
Onödigt att tjaffsa men du drar nu i min koffta
Du är lika fuckad som Israel och deras Thorra\"

\"Stenkastare\" är ordet jag bemöts med allt för ofta
Keffiyehn virad som halsduk när jag ska ut och softa
Entrar klubblokalen med leende på läpparna
Helgalen tar jag mig fram mellan slalomkäpparna
Springer sicksack som om jag flyr från granater
Stolta fridemokrater från blandade stater
En grym låt sätts på och alla bara dansar
\"USA is the shit\", jag hör det och jag skrattar
Eller hur, jaa visst, USA och deras svansar
Kolla på britterna, kolla på fransoserna
Kolla mot israeliterna, ja ser ni inte idioterna
Vi rör oss från klubben, solen är ingen hägring
Halvfulla och glada tar vi oss fram på en väggren

Muren runt Palestina som Israel byggde
Stackars lilla Jasmina som nu lever i flykten
USA kom med makten och Israel fick stöd
Ville skapa liv men fann bara död
Politiken blev störd på grund av en rabbi\'s ord
Sa att araberna var terror och hedersmord
Vilket jävla skitsnack, jag bär stolt på min sjal
Oavsett vart du ser mig, på klubben eller stan
Kriget i Palestina berör min inre anda
Ser barnen som lider och försöker stötta varandra
Svart som en natt är dagen i min värld
Allt på grund av USA och dödens pilgrimsfärd
Keffiyehn, för svensken är det en palestinasjal
För mig är det frihet, ett hopp när man blir svag
Mitt hjärta blöder som barnens små kroppar
Stoppa Israel och ockuppationen som chockar
Tänker mest på barnen som lever i kriget
De kan inte spela boll, inte leka och ha frihet
Det är alla barns rätt och jag vet att du håller med
Med vett och etikett bombar jag Israel med besked




Fri vers av Fidde J
Läst 488 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-03 06:56



Bookmark and Share


  Fidde J
De dåd som utförts har gjorts av båda parter. Skillnaden är dock att Israel attackerar och Palestina försvarar. En mur som är större än Berlinmuren var håller de palestinska människorna instängda. Israel och USA är terror i dess renaste form!
2008-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Vad man ofta glömmer är dåd som begåtts av grupper som Svarta September, flygplanskapningar med mera.
Jag ser Israel som ett ljus.
2008-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Fidde J
Fidde J