Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ser olika på vår Fader Sol (och Vår Moder Jord)


Solens gång

För vetenskapsmannen
är solen nästan vit
för den som skriver
är den fyrkantig och gul
om hon så vill

Den kunnige vet hur
många grader Kelvin eller C°
det är på solens yta

I någons texter
värmer den så gott
om våren
och blir till svettigt
längre fram

Framåt höst och vinter
syns Jorden luta fel
säger han som vet

Men vi andra, vi som skriver
går in och stänger dörren
och tänder ersättning
där vi sitter med
vår penna och vårt tomma blad

För de allra flesta
här i landet
kommer våren åter
och alla de
som nämnes här
vet varför
och alla har de rätt!




Fri vers av Dionysius
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-27 12:48



Bookmark and Share


  Carl Thomas
Vi är säkert bara en del av en cirkel,,,men detta var fint som snus ska gudarna veta
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius