Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fogar

 

 

 

här kommer stormar
från sidan
och välter

här kommer fåglar
och driver oss
omkull

här leder mörkret
oss ingenstans
längre

här skriker ekon här
är det tyst

för det är fast mark
och fast grepp
och fötterna är kapade
längs vristen

 

och du frågar artigt;
vad gör vi nu?

 

jag har en ensam slant
i fickan
och en lavett blossande
mot din kind

det är ett ofog, O-fog!
att vi står här
det är ett klister, kletigt
vi har hamnat i


det är på gränsen
att skorpor spricker
för evig sörja
att rinna ur

men du ska se
på vilket sätt det brister
hur det som kampas
bara kallas tur


ja du ska se
hur mitt hjärta brister
om du inte möter
min vaga blick

 

 

 

 

 




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 879 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-05-27 21:55



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Jag gillar tonfallet. Och det finns många snygga vändningar.
\"jag har en ensam slant / i fickan\"
fint, på något sätt själva sinnebilden för en strävande poet.
2008-06-04

  Flickan utan vingar
Känslomässigt skrivet - vackert i sista delen förslagsvis :)
2008-06-01

  Nina V A
men snälla nån, jag blev helt stum, du är fan otrolig fian!
2008-05-31

  Carola Zettergren
FENOMENALBRA!!!!
2008-05-30

  Effell
Inre turbulens, framrullande åskväder och stormar innanför skallbenens fogar - något sådant ser jag framför mig, och igenkänner.
Och ändå, framfört med och inlindat i ett behärskat lugn, vilket gör stämningen lite kuslig. Oroligt söker man tecken; sneglar efter sprickorna som skulle kunna förebåda skalvet.

Du kan ditt hantverk.
2008-05-29

  Burn
Laddning. Avgörande stunder. Starkt.
2008-05-29

  Burn
Laddning. Avgörande stunder. Starkt.
2008-05-29

  Daniel_78 VIP
Maria
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson