Vart mänskor går och varför, kan aldrig redas ut....
så börjar en dikt av Dan Andersson

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart mänskor går och varför, kan aldrig redas ut....
så börjar en dikt av Dan Andersson




Vart går vi

 

Vi lever nu som om vi inte hade tillräcklig orsak
- att leva -

Som om vi måste konstruera nya skäl
- för livet -

Snickra oss nya hem och trädgårdar
- göra om -

Vad är det vi ständigt ska göra om
- våra liv -

Finns det under perfekta hudar
- insikter -

Har vi börjat förstå att vi har
- gått fel -

Söker vi nödutgångarna
- fast inte vet det -

Hittar vi inte vägskälet
- vi valde -

Är förvirringen svaret
- var är vägen -

Är vårt beteende
- förlåtligt -

Vart går vi nu
- vart -

Du och jag
- vi -

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-28 09:48



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Mycket tankar och frågor som finns!
Och att ständigt vara på jakt efter något nytt eller hitta tillbaka till något..... Vara vilsen i sig själv?
Mycket bra text!
Applåder!
2008-06-01

  Michaela Dutius
Nej det kan aldrig redas ut- Dan visste det trots att han bara blev 33 år- och vi som vandrat längre har inte heller svaret tror jag.
Väl diktat!
2008-05-30

  Bibbi VIP
Jag har inte svaret men hoppas att finna det för jag tror att \"den som söker finner\"...
Beskrivningen på dagsläget är perfekt.
2008-05-28

  Peter G VIP
Ja, vart går vi och varför? behöver vi allt det vi jagar? finns det nån väg som bär?
Din text väcker många tankar som är väl värda att begrunda! Förhoppningsvis finns det en väg eller en nödutgång i alla fall...
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP