Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna lilla berättelse får väl anses vara fortsättning på "Mina förtrollade små vänner".




Förtrollade vänners kalas

 

Som alltid när något i hushållet firas
smyckas mitt hem med blommor i vas
Bakverk, frukter, saft och ballonger
allt plockas fram - det är nallekalas

Denna gång var det nytillskottet Åke
som skulle välkomnas som nummer fem
Emil, Gösta, Rasmus och Sarna
ropade lyckligt "Välkommen hem!"

Men Åke som kom direkt från butiken
var inte van att i centrum få stå
Där stod han vid dörren med tårfyllda ögon
och sträckte upp armen - ville handtaget nå

Mina små vänner blev då förskräckta
de ville ju bara Åke allt gott
Vi satte oss så bredvid Åke på golvet
och började orda om stort och om smått

Gösta och Rasmus gick så till köket
och hämtade kakfatet, saften och glass
När färdigt de ätit fanns där väl knappast
inte en endaste ren liten tass

Mätta, nöjda och fulla med smulor
på hallgolvet nallarna sov i en hög
Försiktigt för att ej vännerna störa
på tå jag varsamt därifrån smög

Jag bädda' så in mina nallar i filtar
och tittade på dem med värme i blick
Kröp sedan ner i sängen och tänkte
att oj, vilken känslofest vår Åke fick!  




Fri vers av Blomster
Läst 503 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-05-28 12:03



Bookmark and Share


    Noomi
gullmyskalas..mmm....
helt rätt..
2008-06-03

    Lindizz
Gullig liten text, gillas!
2008-06-01

  Lejonhjärtas poesi
Kärleksfullt nallemys, kalasbra!
2008-06-01

  J A Nicander
Vilken fin text om nallarna små och deras känslokalas.
2008-05-31

  Spider
Jag ÄR en nalle...så nästa gång är det mig du får fixa kalas för...okej?!
2008-05-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hos Dig, skulle man
vilja vara, jag undrar
bara, utan Dig, hur skulle
vi oss då klara, på det, kan
väl ingen här svara...
2008-05-31

  Lyckohäxan Enediel
Åh i mitt nästa liv så vill jag bli en nalle hemma hos dig :) Jag vill ligga med smulor och sova under en filt *S*
2008-05-31

  [jimmy]
du är vänfast du...
det inger hopp...:))
2008-05-29

  någonivärlden
Vilken underbar text! Med småsyskon och väldigt små kusiner känner man direkt igen smulorna och saften :)
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse