Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monster


Under sängen, i garderoben
och i den mörka mörka källaren
bor våra monster
De som bara vågar sig fram
när mamma släckt ljuset
och lämnat dörren lite för lite
på glänt

De tror att ingen hör, när dom trippar fram
längs vardagsrumsgolvet
Men jag hör dem
Hur det knakar i brädorna
och gnissignisslar i dörrarna
hur de smaskar
på pappas ost och skinksmörgåsar
i köket

Jag gömmer mig under mitt täcke
det röda, med spindelmannen på
som jag fått av mormor i julklapp
och håller andan, blundar, hoppas
de inte hör mig flämta

Men luften här nere i mörkret är tung
Så försiktigt, försiktigt
tittar jag upp och andas
Rummet är tyst, rummet är tomt

Jag lever och somnar, med rufsigt hår
och med en svettdroppe på pannan

Under min säng ligger monstren
De sover också
Min gosefilt som täcke
och min nalle, Farbror Karlsson
vyssar dem varsamt till söms




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 617 gånger
Publicerad 2005-06-29 17:11



Bookmark and Share


    Hades Is Rising
Spännande skildring, mina vuxenögon blir små på nytt.
Hur bra som helst. Kan inte sluta läsa...
2005-07-13

  Almaz
hihi.. Oj, jag krympte genast till nisseformat...!!!

Sött skrivet.. Jag gillar sättet du delar upp dikten i. Fraseringarna gör på något sätt att det känns precis som att ett barn berättar. Najs!!! :)))
2005-06-30

  madinsane
en härlig berättelse. man blir som liten igen. och sådär lite lagomt mörkrädd.
se bara till ordet 'upp' som hamnat i två delar på två rader.. annars inga som helst klagomål!
2005-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP